Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

ΟΙ «ΝΕΚΡΟΙ» ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: 12 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.

Αν ισχύει το ρητό: «οι μεγάλοι άνδρες κάνουν και μεγάλα λάθη», τότε μάλλον αυτό αφορά κάθε σπουδαίο άνδρα. Ίσως κανένας δεν μπορεί να συγκριθεί με τη διάνοια, τη δημιουργικότητα και την ουσία του Αριστοτέλη: ο ιδρυτής πάμπολλων επιστημών (πολιτική, φυσική, μετεωρολογία, βιολογία κ.α.), ο δάσκαλος του μεγαλύτερου Έλληνα στρατηγού, του  Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο επιστήμονας που έγραψε πριν από χιλιάδες χρόνια ότι η Γη είναι σφαιρική, ο πρώτος φυσιοδίφης της ιστορίας και ίσως πάνω από όλα: ο ιδρυτής της λογικής ως επιστήμης.  

Δυστυχώς, αυτός ο άνθρωπος, έκανε ένα τεράστιο λάθος: πίστευε ότι ο άνθρωπος είναι λογικό ον. Αυτό το γράφει στα Πολιτικά και στα Ηθικά Νικομάχεια. 

Σίγουρα μπορεί να συμπεριφέρεται με τη λογική, αλλά αυτό θέλει τεράστια παιδεία, εκπαίδευση, υπομονή, αυτοέλεγχο και αυτοκριτική. Δεν είναι για όλους. Λογικά, ο Αριστοτέλης γενίκευσε την προσωπική του αξιολόγηση για τον εαυτό του και τον κύκλο του. Αυτή η αυταπάτη συνεχίστηκε σε πάρα πολλές άλλες επιστήμες, όπως στην οικονομία (π.χ. ο Άνταμ Σμίθ), στη νομική και την ιστορία. 

 

Σήμερα, η πλειοψηφία πιστεύει στις ανύπαρκτες θρησκευτικές αυταπάτες του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού, του Ισλάμ, στα ανύπαρκτα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο, στα ζώδια, στον καφέ που δείχνει το μέλλον του έρωτα και του χρήματος, στο μάτι και σε πόσες άλλες ανοησίες. Μάλιστα, στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει και κίνημα που πιστεύει στην επίπεδη Γη. 

Η πλειοψηφία δεν δέχεται τις επιστημονικές αποδείξεις για την ανυπαρξία όλων των θρησκειών, αγνοεί την ανυπαρξία επιστημονικής απόδειξης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πιστεύει ακόμα στα ζώδια του Πτολεμαίου που έχουν καταρριφθεί και αγνοεί οποιαδήποτε επιστημονική έρευνα κατά της παράνοιας του ματιού και του καφέ που δείχνει το μέλλον. 

Γενικά, ένα επιστημονικό γεγονός δεν εξυπηρετεί την ψυχοπαθολογία της φαντασίας, ενώ μια μη αποδεδειγμένη πίστη καλύπτει τα πάντα. 

Είναι γνωστό ότι στη μαζική ψυχολογία, η αυταπάτη έχει τουλάχιστον την ίδια ισχύ με ένα γεγονός (ΛεΜπον, 2015, 2004, 1998, 1994, 1985; Φρόυντ, 1994)

Έτσι, άλλος ένας μύθος που ενώνει τη μάζα είναι η «εξέγερση» και οι «νεκροί» του Πολυτεχνείου. 

Ενώ ο κόσμος καίγεται (και σύντομα θα γραφτούν αρκετά περί αυτού), για άλλη μια φορά θα γιορταστεί ο μύθος του Πολυτεχνείου και των ανύπαρκτων «νεκρών» του. Δήλωση υπέρ του Πολυτεχνείου έκανε σήμερα και ο νεοδημοκράτης Υπουργός Παιδείας (1).

 

Έχουν γραφτεί αρκετά για το Πολυτεχνείο και δεν θα επαναληφθούν εδώ. Θα δοθεί μια απάντηση χρησιμοποιώντας τη λογική που μάλλον θα χρησιμοποιούσε κάποιος που ασχολείται με το χώρο της εγκληματολογικής ψυχολογίας (Davies & Beech, 2018; Gredecki & Turner, 2022; Howitt, 2018; Ngaire, 2007; Pepper, 2010; White, 2020). 

Δηλαδή, θα ειπωθούν 12 ερωτήσεις που δεν μπορεί να απαντήσει κανένας υποστηριχτής του Πολυτεχνείου με αντικειμενικά στοιχεία και αναμφισβήτητες αποδείξεις. Καμία ερώτηση δεν βασίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο αλλά δημιουργείται από την εφαρμογή της σχετικής γνώσης.

 

1)    ΕΡ: Ποιοι ακριβώς και πόσοι είναι οι νεκροί; 

ΑΠ: Δεν υπάρχει ούτε ένας επιβεβαιωμένος.

 

2)    ΕΡ: Σε ποια συγκεκριμένα σημεία του χώρου βρέθηκαν τα πτώματα; 

ΑΠ: Εδώ και 50 χρόνια δεν γνωρίζει κανείς που (υποτίθεται) ότι πέθαναν τα «θύματα». Η καταγραφή του συγκεκριμένου χώρου που βρέθηκε ένα πτώμα είναι θεμέλιο της διαδικασίας. 

 

3)    ΕΡ: Ποιοι αστυνομικοί, νοσηλευτές ή πολίτες βρήκαν τα πτώματα; 

ΑΠ: Η ερώτηση πάει για το κάθε υποτιθέμενο πτώμα και δεν υπάρχει καμία απάντηση. Θα έπρεπε να υπάρχουν επίσημες καταθέσεις και μαρτυρίες. Δεν εντοπίστηκαν από κανέναν διότι δεν υπήρχαν νεκροί.

 

4)    ΕΡ: Ποιοι μετέφεραν τα πτώματα και που; 

ΑΠ: Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να έκανε κάτι τέτοιο είτε ως επαγγελματίας νοσηλευτής είτε ως απλώς πολίτης. Εάν υπήρχαν πτώματα θα είχε καταγραφεί και η μεταφορά τους.

 

5)    ΕΡ: Που είναι οι φωτογραφίες των πτωμάτων; 

ΑΠ: Δεν βρέθηκε καμία φωτογραφία πτώματος γιατί δεν μπορεί να φωτογραφηθεί κάτι το οποίο δεν υπήρξε και να χρησιμοποιηθεί ως ιστορικό στοιχείο.

 

6)    ΕΡ: Ποιος ιατροδικαστής έκανε εξέταση σε κάθε πτώμα; 

ΑΠ: Kανένας ιατρός μέχρι σήμερα δεν έχει ισχυριστεί ότι εξέτασε τα πτώματα, διότι δεν υπήρξαν. Η εξέταση είναι απαραίτητη για να γίνει η ταυτοποίηση του θύματος, να ενημερωθούν οι συγγενείς του και να διαλευκανθεί ο τρόπος που πέθανε. Όλα αυτά είναι μέρος της διαδικασίας.

 

7)    ΕΡ: Που ακριβώς είναι τα έγγραφα των εξετάσεων που δεν έχουν εμφανιστεί εδώ και μισό αιώνα; 

ΑΠ: Το πόρισμα ενός ιατροδικαστή δεν είναι μια σελίδα του προσωπικού του ημερολογίου: είναι κρατικό έγγραφο που μπορεί να είναι σε διαθεσιμότητα για όποιον έχει ή δικαιούται πρόσβαση. Δεν υπάρχει ούτε ένα τέτοιο έγγραφο διότι δεν υπήρξε κανένα πτώμα στο πολυτεχνείο για να γίνει εξέταση. 

 

8)    ΕΡ: Ποιος οίκος τελετών ανέλαβε την ταφή τους και που έγινε; 

ΑΠ: Ακόμα και στον πόλεμο υπάρχουν κανόνες και σεβασμός για την ταφή των νεκρών. Γίνεται σήμερα στην Αρμενία, στην Ουκρανία, στο Ισραήλ, στην Υεμένη και σε πόσα άλλα μέτωπα. Εδώ, δεν υπάρχει ούτε ένας οίκος τελετών που να ανέλαβε έστω μια κηδεία. Ως εκτούτου, δεν υπάρχει καμία τοποθεσία ταφής.

 

9)    ΕΡ: Ποιοι ακριβώς είναι οι αγνοούμενοι; 

ΑΠ: Άλλο αγνοούμενος άλλο νεκρός. Η ιστορία δεν γνωρίζει ούτε έναν αγνοούμενο που να είναι πραγματικό πρόσωπο και να έχει άμεση σχέση με το Πολυτεχνείο.

 

10) ΕΡ: Πως συνδέεται η «εξαφάνισή» τους με το Πολυτεχνείο; 

ΑΠ: Θεωρητικά, θα μπορούσε κάποιος να εξαφανιστεί την ημέρα εκείνη. Η εξαφάνιση όμως θα πρέπει να έχει σχέση με το Πολυτεχνείο. Θα έπρεπε να ήταν εκεί, να τον είχαν δει και μετά να μην τον έχει ξαναδεί κανείς ποτέ. 

Επίσης εάν κάποιος εξαφανιζόταν από άλλος μέρος δεν σημαίνει ότι έχει σχέση με το Πολυτεχνείο. Π.χ. ένα παιδί που τρέχει να ξεφύγει από τους κακοποιητικούς γονείς του δεν έχει σχέση με το Πολυτεχνείο. 

 

11) ΕΡ: Ποια έρευνα απέδειξε τη σύνδεση τους με το Πολυτεχνείο; 

ΑΠ: Όταν ένας άνθρωπος εξαφανίζεται, αυτομάτως αρχίζουν διάφορες έρευνες: αστυνομική έρευνα, ιδιωτική έρευνα από επαγγελματία ερευνητή, οικογενειακή έρευνα κ.α. 

Δεν υπάρχει ούτε μια έρευνα που να απέδειξε έστω και έναν αγνοούμενο που να είναι πραγματικό πρόσωπο και να συνδέεται με το Πολυτεχνείο.

 

12) ΕΡ: Ως πότε το βρώμικο και διεφθαρμένο κατεστημένο θα διαιωνίζει το ψέμα των «νεκρών» του Πολυτεχνείου; 

ΑΠ: Μέχρι να καταρρεύσει επίσημα η δυτική επιρροή στους κοτζαμπάσηδες των κομμάτων.

 


Αφιερωμένο σε κάθε γελοίο νεοδημοκράτη, συριζαίο και «αγωνιστή» της ανύπαρκτης «εξέγερσης» του Πολυτεχνείου και των «νεκρών» του.

Είχε δίκιο ο Βολταίρος: «η κοινή λογική δεν είναι και τόσο κοινή» (Durant, 1970)!

 

 

Αριστοτέλης. Πολιτικά.

 

Αριστοτέλης. Ηθικά Νικομάχεια.

 

Αριστοτέλης. Περί Κόσμου.

 

Davies, G.M. and Beech, A.R. (2018). Forensic psychology: Crime, Justice, Law Interventions. The British Psychological Society.

Durant, W. (1970). Παγκόσμιος Ιστορία του Πολιτισμού. Τ Θ’. Συροπούλοι 

 

Gredecki, N. and Turner, P. (2022). Forensic psychology. Routledge.

Howitt, D. (2018). Introduction to Forensic and Criminal Psychology. Pearson Education Limited.

ΛεΜπον, Γ. (2015). Η Ζωή των Αληθειών. Ελεύθερη Σκέψις

 

ΛεΜπον, Γ. (1985). Η Ψυχολογία των Επαναστάσεων. Δαμιανός.

 

ΛεΜπον, Γ. (2004). Ψυχολογία των Μαζών. Ζήτρος.

 

ΛεΜπον, Γ. (1998). Πολιτική Ψυχολογία. Ζήτρος.

 

Ngaire, G. (2007). The forensic casebook : the science of crime scene investigation. Ebury Press.

Pepper, I.K. (2010). Crime Scene Investigation : Methods and Procedures. Open University Press.

Φρόυντ, Σ. (1994). Ψυχολογία των Μαζών και Ανάλυση του Εγώ. Επίκουρος  

White, P. (2020). Crime Scene to Court : the Essentials of Forensic Science. Royal Society Of Chemistry.

1)    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/k-pierrakakis-gia-polytexneio-oti-theoroume-aytonoito-kerdithike-me-aima/

Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Εκλογές: Η Έλλειψη Κριτηρίων (Εσύ Φταις) 

 Όπως γράφει ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά του, η μεγαλύτερη αδικία είναι η ίση μεταχείριση των άνισων. Θα τολμούσε κάποιος να πει ότι αυτή ίσως είναι η σοφότερη φράση του. Ο μύθος ότι οι άνθρωποι είναι ίσοι δεν έχει ούτε ένα στοιχείο για να βασιστεί. Αυτό είναι κάτι που ο Βολταίρος το πίστευε με όλη του την καρδιά (Durant, 1970). Οι άνθρωποι διαφέρουν σε δείκτη νοημοσύνης, φυσική δύναμη, προσαρμοστικότητα, εξυπνάδα, εμφάνιση, γνώσεις, τόλμη, επιτεύγματα, διασημότητα, υπόληψη, πλούτο, σπουδές και δημιουργικότητα μεταξύ πόσων άλλων παραγόντων (Peterson, 2019). 

Επίσης οι άνθρωποι είναι όλοι διαφορετικοί και έχουν διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας, άλλο παρελθόν, άλλες εμπειρίες (Jung, 2006). Δεν υπάρχει αντεπιχείρημα για όλα αυτά. Τώρα, υποτίθεται ότι οι άνθρωποι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου όπως ορίζει το άρθρο 4 του Συντάγματος. Όμως, όλοι γνωρίζουν πως αυτό δεν ισχύει: για τον ανθελληνισμό δεν έχει τιμωρηθεί κανένας πολιτικός, οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρο χωρίς να υπάρχει τιμωρία, εκφυλισμένοι γιατροί προστατεύονται από ειδικές τροπολογίες ώστε να προωθούν επιχειρηματικά συμφέροντα, ο γελοίος πρωθυπουργός παρακολουθεί όποιον γουστάρει χωρίς να έχει ποινές. Θα μπορούσαν να γραφτούν παραπάνω οπότε δεν έχει νόημα. 
 Εάν ίσχυε η ισότητα τότε οι γυναίκες θα έκαναν υποχρεωτική στρατιωτική θητεία όπως και οι άνδρες. Όπως φάνηκε από τις προηγούμενες αναρτήσεις, ούτε το Υπουργείο Άμυνας ούτε το Προεδρικό Μέγαρο έδωσαν απάντηση για την παραβίαση του Συντάγματος! 
Ούτως ή άλλως, οι ποινές δεν εφαρμόζονται οπότε αυτή η ατιμωρησία είναι άλλη μια αποτυχία για την ισότητα ενώπιον του νόμου. Άρα, ούτε η ισότητα ενώπιον του νόμου υπάρχει. 

Φυσικά, οι άνθρωποι είναι ίσοι διότι έχουν Ανθρώπινα Δικαιώματα που είναι παναθρώπινα. Έτσι πιστεύει ο ΟΗΕ, η ΕΕ, ο ΠΟΥ και πόσα άλλα ινστιτούτα. Όμως, τα ινστιτούτα δεν έχουν δύναμη, δεν έχουν μεραρχίες η πυρηνικά όπλα, ούτε είναι ανεξάρτητα (Mearsheimer, 2014, 2019). Είναι τα πιόνια των μεγάλων δυνάμεων και κάνουν ότι τους πει ο Sugar Daddy τους. Φυσικά, η εντολή στα ινστιτούτα θα είναι αποκλειστικά και μόνο κάτι που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κράτους, εις βάρος άλλων. Η ΕΕ κάνει κυρώσεις στη Ρωσία λόγω Ουκρανίας, αλλά για την καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας δεν έκανε το ίδιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε τα έβαλε με το βαρβαρικό κράτος της Τουρκίας που έχει υπό κατοχή την Κύπρο και το Ιράκ και μέχρι την πρόσφατη ήττα της είχε και τη Συρία. Υπάρχουν όμως πολιτισμοί και κουλτούρες που δεν πιστεύουν στα Ανθρώπινα Δικαιώματα: Ο Κινεζικός, Ο Ελληνικός, ο Ινδικός και το Ισλάμ. 

Η αυταπάτη αυτή οδήγησε στην ιδέα των εκλογών και της ισότητας των ψήφων. Για ποιο λόγο ένας σοβαρός άνθρωπος να έχει ίδια ψήφο με έναν που ψήφισε ΝΔ; Την ίδια στιγμή απαγορεύτηκε το κόμμα Έλληνες από τον Άρειο Πάγο. Εγώ δεν έχω ψηφίσει κανένα κόμμα οπότε όποιος ηλίθιος πάει να πει ότι στηρίζω κάποιο κόμμα είναι εκτός τόπου και χρόνου. Όμως, το ΚΚΕ που έκανε τρία χρόνια πόλεμο κατά της Ελλάδος είναι στη βουλή, η ΝΔ που χρωστάει περισσότερο από κάθε κόμμα στην Ευρώπη, έκανε απαγορευτικά που κατέστρεψαν την οικονομία, έστειλε τα ΜΑΤ κατά των Ελλήνων στα νησιά, υποχρέωσε τον κόσμο να κάνει εμβόλια, δεν αντιμετώπισε το λαθρομεταναστευτικό, συνέχισε την εθνοπροδοσία των Πρεσπών, έκανε παρέμβαση στον Άρειο Πάγο (όπως στηρίζει ο Αρεοπαγίτης που παραιτήθηκε), συνέχισε την προδοσία προς τους Τούρκους, δεν έκανε τίποτα με τους 150.000 Έλληνες της Ουκρανίας, δεν στήριξε καθόλου την Κύπρο και πόσα άλλα, είναι νόμιμο. 
Θα μπορούσαν να γραφτούν τα ίδια για όλα τα κόμματα της βουλής. Υπάρχουν λοιπόν ηλίθιοι που θα ψηφίσουν ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα. 
Η εξίσωση της ψήφου με αυτούς τους μαλάκες είναι η καλύτερη δικαιολογία για την ύπαρξη της ανισότητας. 

Μετά, υπάρχουν αρκετοί ψηφοφόροι που είναι Ι5. Προφανώς, η αναφορά γίνεται για όσους υποκρίθηκαν την ανικανότητα της συνταγματικής τους υποχρέωσης και όχι για ανθρώπους που όντως έχουν ψυχικά και σωματικά προβλήματα. Για ποιο λόγο ένας τέτοιος ανήθικος ψεύτης, ανεύθυνος και ανώριμος να έχει την ίδια ψήφο με έναν απλό στρατιώτη, έναν δεκανέα, έναν έφεδρο αξιωματικό; Είναι δυνατόν ένας τέτοιος άχρηστος να έχει την ίδια ψήφο με έναν που είναι σωστός απέναντι στον εαυτό του και στις υποχρεώσεις του; Ή μήπως πρέπει να δεχθούμε στα σοβαρά το «δικαίωμα» ενός τέτοιου απεχθή τύπου να έχει ακίνητη περιουσία; Όχι, δεν πρέπει. 

Τέλος, υπάρχει και το αποκορύφωμα της ανοησίας: «θα ψηφίσω τον Α επειδή μισώ τον Β». Ολόκληρο βιβλίο θα μπορούσε να γραφτεί για αυτή την προσέγγιση αλλά θα γίνει απόπειρα να γραφτούν κάποια πράγματα συνοπτικά. Ο ώριμος άνθρωπος δεν ελέγχεται από το συναίσθημα του αλλά από τις γνώσεις του και τα κριτήρια του. Έχει πάρα πολλά χρόνια που ο Καστοριάδης (2010) προέβλεψε την πλήρη κατάρρευση των κριτηρίων. Είναι η πορνογραφία που επικρατεί παντού: άσχετοι τύποι αναλαμβάνουν σοβαρές θέσεις (Μητσοτάκης, Τσίπρας, Παναγιωτόπουλος, Φίλης κ.α.), ατάλαντοι παρουσιάζονται ως μουσικοί (βλέπε «τραπ μουσική» κ.α.), άνθρωποι που δεν παράγουν τίποτα απολύτως αποκτούν φήμη (μαλάκες «influencers» που εκπορνεύονται σε εφαρμογές κ.α.). 

Έλλειψη κριτηρίων είναι και η προσέγγιση των Ελλήνων ως προς τον πλούτο: ενώ αρκετοί μιλάνε κατά του πλούτου και της αδικίας που προκαλεί, την ίδια στιγμή, ακούνε τραπ, πάνε στα καζίνο, παίζουν ΛΟΤΤΟ και πόσα άλλα, με λίγα λόγια, προσπαθούν να αποκτήσουν αυτό που κράζουν, γρήγορα, στιγμιαία και σε αφθονία. 
Έλλειψη κριτηρίων είναι και η σχέση που έχει ο κόσμος με τους νόμους: μπορεί όλη η Ελλάδα να βρίζει τον Αλβανό που πάτησε μια κοπέλα στη Θεσσαλονίκη με τεράστια ταχύτητα, αλλά, την ίδια στιγμή, λένε κρίμα για τον θάνατο του Παντελίδη ή του Mad Clip που κάνανε ακριβώς την ίδια παραβίαση αλλά με διαφορετική κατάληξη. 
Έλλειψη κριτηρίων είναι η ανικανότητα να ακούγονται ερωτήσεις ουσίας. Ούτε ένας πολιτικός δεν έχει δώσει μια αντικειμενική συνέντευξη. Κι όμως, υπάρχει κόσμος που δεν ενοχλείται από αυτό διότι στην πραγματικότητα ούτε οι ίδιοι θέλουν να ακούσουν κάτι ουσιαστικό. 
Έλλειψη κριτηρίων είναι η ταύτιση του κόμματος με το προσωπικό συμφέρον. Δεν υπάρχει ατομικό συμφέρον όταν η προσέγγιση είναι αυτοκαταστροφική. Μπορεί κάποιος να μην ενδιαφέρεται για ανθρώπους που απολύθηκαν επειδή δεν έκαναν εμβόλιο, αλλά, αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσει ο ίδιος κάτι παρόμοιο. 

Έλλειψη κριτηρίων είναι να ψεύδεται κάποιος για να υποστηρίξει τα εγκλήματα και τα λάθη του κόμματος που ψήφισε. Πρώτον, αυτό οδηγεί στο να μην υπάρχει ανάπτυξη και βελτίωση του ατόμου. Υπάρχουν νεοδημοκράτες που προσπαθούν να υπερασπιστούν τα εγκλήματα της ΝΔ. Π.χ. για τις Πρέσπες φταίει ο Σύριζα, για το έγκλημα στα Τέμπη φταίνε κι άλλες κυβερνήσεις και πόσα άλλα. Όποιος ψεύδεται για να διατηρήσει τη νόσο και δεν προσπαθεί να βελτιωθεί από αυτό είναι ανάξιος και άνανδρος, διότι ανδρεία είναι η παραδοχή των λαθών, όχι η υπεράσπιση τους με ψέματα. Έλλειψη κριτηρίων είναι μια ηλίθια σαν την Κεραμέως να αποφασίζει για το μέλλον της Παιδείας. Αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των 48% λειτουργικά αναλφάβητων μαθητών στα σχολεία, να αυξήσει τη μελέτη της γλώσσας ή να δώσει έμφαση στον Ελληνικό πολιτισμό, βάζει το cheerleading στα σχολεία για να εκπορνεύσει τη συμπεριφορά των παιδιών. Δεν υπάρχουν παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί άραγε; Όμως, το πρόβλημα δεν είναι τόσο η συγκεκριμένη, αλλά ότι κάποιος αρχιμαλάκας νεοδημοκράτης την ψήφισε. 
 Έλλειψη κριτηρίων είναι η χρήση ιδεολογίας στην εποχή που η ιδεολογία πέθανε (Hungtington, 2021). Έτσι, εάν κάποιος πει ότι θέλουμε να είμαστε «δυνατοί και πλούσιοι», θα ακούσει διάφορες λέξεις όπως «ιμπεριαλισμός, ταξική ανισότητα, περιβαλλοντολογική καταστροφή, πατριαρχική αντίληψη, ακροδεξιό, ρατσιστικό» και άλλα τέτοια. 

Μέχρι να αλλάξουν όλα αυτά, όσοι τα πιστεύουν θα ψοφάνε φτωχοί, αδύναμοι και ηλίθιοι, όπως ορίζει η αρμονία της φύσης. Και αυτή ακριβώς είναι η πλειοψηφία των σημερινών ψηφοφόρων των κομμάτων της βουλής. 

 Durant, W. (1970).Παγκόσμιος Ιστορία του Πολιτισμού. Θ. Αθήνα: Συροπούλοι 

 Jung, C. (2006).psychological Types. Routledge: New York 

 Hungtington, S. (2021). Η Σύγκρουση των Πολιτισμών. Πατάκης 

 Καστοριάδης, Κ. (2010).Η Φαντασιακή Θέσμιση της Κοινωνίας. Αθήνα: Κέδρος 

 Mearsheimer, J. (2019).The Great Dilusion: Liberal Dreams and International Realities. Yale: Yale University Press. 

 Mearsheimer, J. (2014).The Tragedy of Great Power Politics. New York: Norton 

 Peterson, J. (2019). 12 Rules for Life: An Antidote to Chaos. New York: Penguin

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Αναπάντητα Ερωτήματα. Προεδρικό Μέγαρο. Μέρος Β (Πρόεδρος της Δημοκρατίας).

Χωρίς εισαγωγές, στις 09.03.2023 έστειλα το εξής στο Προεδρικό Μέγαρο

 

«Ονομάζομαι Παπανικολάου Λεωνίδας και έχω υπηρετήσει εννέα μήνες στον Ελληνικό Στρατό το 2015 ως Ι1 στρατιώτης τεθωρακισμένων. Η θητεία μου ήταν κυρίως στη 12ΕΜΑ που βρίσκεται στο Δορίσκο του Έβρου.

 

Επειδή εσείς έχετε πάρα πολλές δεκαετίες εμπειρίας ως πασίγνωστη νομικός, είμαι βέβαιος ότι γνωρίζεται το άρθρο 4 του Συντάγματος.

 

1: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου».

2: «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».

5: «οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους»,

6: «Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με του ορισμούς των νόμων».

 

Το ερώτημα μου, είναι το εξής: γιατί η θητεία είναι υποχρεωτική μόνο για τους άνδρες και η υποχρεωτικότητα εξαιρεί τις γυναίκες;

Η άποψη μου, είναι ότι επειδή το Σύνταγμα ορίζει ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, πρέπει να είναι υποχρεωτική και για τις γυναίκες.

Όταν το Σύνταγμα αναφέρει ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους, γιατί δεν συνεισφέρουν υποχρεωτικά και οι γυναίκες;

Η απόδειξη ότι μια γυναίκα έχει τη δύναμη, ακριβώς όπως ένας άνδρας, να συνεισφέρει στο στρατό, είναι οι χιλιάδες Ελληνίδες που υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό κάθε μέρα.

Άρα, προσωπικά δεν μπορώ να δεχθώ ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να κάνει υποχρεωτική θητεία όπως ένας άνδρας. Από τη στιγμή που μια γυναίκα μπορεί να είναι στο στρατό από επιλογή, μπορεί να είναι και υποχρεωτικά.

Ακριβώς τα ίδια, μπορούν να γραφτούν και για την αναφορά σε κάθε Έλληνα που μπορεί να φέρει όπλα. Το γεγονός ότι γυναίκες εργάζονται στο Στρατό δείχνει ότι το φύλο δεν παίζει κανένα ρόλο.

 

Επιπλέον, θέλω να προσθέσω πως δεν γνωρίζω καμία έρευνα που να δείχνει ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να κάνει υποχρεωτική θητεία. Έψαξα στο χώρο της ψυχολογίας, της ιατρικής, της κοινωνιολογίας και της ανθρωπολογίας. Ακόμα και να υπήρχε μια τέτοια έρευνα, τα πορίσματα της θα καταρρίπτονταν εύκολα από το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες με υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και για τις γυναίκες, όπως το Ισραήλ.

Από την προσωπική μου εμπειρία ως στρατιώτης, δεν είδα κανένα μειονέκτημα στις γυναίκες που να βασίζεται στο φύλο τους. Έχω κάνει περίπολο με γυναίκα και έχω μπει σε άρμα με οδηγό γυναίκα και δεν βίωσα καμία διαφορά. Οι γυναίκες της χώρας μας υπηρετούν στο πεζικό, το ναυτικό και την αεροπορία και έχουν υψηλές αποδόσεις όπως και οι άνδρες.

 

Έπειτα, είμαστε μια Ευρωπαϊκή χώρα που στοχεύει στην ισότητα και στην αποφυγή κάθε μορφής διακρίσεων. Άρα, αυτή η τρομερή διάκριση που βασίζεται καθαρά στο φύλο θα πρέπει να αλλάξει, αν όντως θέλουμε ισότητα, τουλάχιστον έτσι όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ, διότι η λέξη αυτή, είναι ξεκάθαρη.

 

Παρακαλώ πολύ απαντήστε μου εσείς ή έστω κάποιος που εργάζεται στο Μέγαρο.

Γιατί δεν πάνε οι γυναίκες υποχρεωτικά; Γιατί αυτό δεν έχει αλλάξει μέχρι στιγμής; Τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξει και αν όχι γιατί δεν εφαρμόζεται η ισότητα.

 

Ευχαριστώ πολύ

 

Παπανικολάου Λεωνίδας.»

 

 

 

 

Στις 11.03.2023 έστειλα ξανά

 

Καλησπέρα σας.

 

Σας υπενθυμίζω ότι περιμένω απάντηση.

 

Ευχαριστώ πολύ

 

Παπανικολάου Λεωνίδας.

 

 

 

Στις 17.03.2023 έστειλα και πάλι

 

«Καλησπέρα σας.

 

Ελπίζω να είστε καλά 

 

Περιμένω απάντηση από την προηγούμενη Πέμπτη.

 

Ευχαριστώ πολύ

 

Παπανικολάου Λεωνίδας.»

 

 

Αργότερα ακολούθησε και τηλεφωνική επικοινωνία και πάλι δεν πήρα απάντηση. Ίσως κάποιος ισχυριστεί ότι το Προεδρικό Μέγαρο είναι πάρα πολύ απασχολημένο. Π.χ. λόγω του εγκλήματος στα Τέμπη. Αυτή η άποψη δείχνει φτωχό μυαλό και ίσως ανόητο ψηφοφόρο του κατεστημένου. Το Προεδρικό Μέγαρο οφείλει να είναι παράδειγμα ως προς τη λειτουργία του και την ταχύτητα του. Πρέπει να απαντάνε σε όλους, για όλα και όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αν δεν αρκεί το προσωπικό ας προσλάβουν παραπάνω, ούτως ή άλλως, χρυσάφι τους πληρώνουμε.

 

Συμπέρασμα:Το Προεδρικό Μέγαρο και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν απαντούν σε ένα βασικό ερώτημα που θίγει την εφαρμογή του Συντάγματος και την ισότητα. 

Ή έχουν διαβάσει τα βασικά ερωτήματα και δεν τολμούν να απαντήσουν, ή αργούν τόσο πολύ και αυτό δείχνει κακή διαχείριση, ειδικά όταν το θέμα αφορά κάτι τόσο σοβαρό.

Εγώ θα συνεχίσω να στέλνω μέχρι να μου απαντήσουν. 

 

Αναπάντητα Eρωτήματα. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μέρος Α (Υπουργός και Υφυπουργός).

Για την υποχρεωτικότητα της στρατιωτικής θητείας έχω γράψει στο παρελθόν και δεν χρειάζονται επαναλήψεις.

Στις 14 Μαρτίου απευθύνθηκα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έστειλα στον Υπουργό και στον Υφυπουργό αυτό που θα παραθέσω παρακάτω. Επειδή δεν έλαβα απάντηση τηλεφώνησα στο Υπουργείο και δεν μπόρεσαν να μου απαντήσουν.

Έχουν περάσει ακριβώς δύο μήνες και δεν έχω λάβει απάντηση. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι πάρα πολύ απασχολημένοι και θα απαντήσουν αργότερα. Όχι, αυτό είναι λάθος. Ακριβώς λοιπόν επειδή είναι Υπουργείο Άμυνας και ασχολείται με ζητήματα ζωής και θανάτου, θα έπρεπε να έχουν απαντήσει όλοι σε αυτό που έλαβαν: 

 

«Ονομάζομαι Παπανικολάου Λεωνίδας και έχω υπηρετήσει εννέα μήνες στον Ελληνικό Στρατό το 2015 ως Ι1 στρατιώτης τεθωρακισμένων. Η θητεία μου ήταν κυρίως στη 12ΕΜΑ που βρίσκεται στο Δορίσκο του Έβρου.

 

Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζεται το άρθρο 4 του Συντάγματος.

 

1: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου».

2: «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».

5: «οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους»,

6: «Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με του ορισμούς των νόμων».

 

Το ερώτημα μου, είναι το εξής: γιατί η θητεία είναι υποχρεωτική μόνο για τους άνδρες και η υποχρεωτικότητ εξαιρεί τις γυναίκες;

Η άποψη μου, είναι ότι επειδή το Σύνταγμα ορίζει ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, πρέπει να είναι υποχρεωτική και για τις γυναίκες.

Όταν το Σύνταγμα αναφέρει ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους, γιατί δεν συνεισφέρουν υποχρεωτικά και οι γυναίκες;

Η απόδειξη ότι μια γυναίκα έχει τη δύναμη, ακριβώς όπως ένας άνδρας, να συνεισφέρει στο στρατό, είναι οι χιλιάδες Ελληνίδες που υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό κάθε μέρα.

Άρα, προσωπικά δεν μπορώ να δεχθώ ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να κάνει υποχρεωτική θητεία όπως ένας άνδρας. Από τη στιγμή που μια γυναίκα μπορεί να είναι στο στρατό από επιλογή, μπορεί να είναι και υποχρεωτικά.

Ακριβώς τα ίδια, μπορούν να γραφτούν και για την αναφορά σε κάθε Έλληνα που μπορεί να φέρει όπλα. Το γεγονός ότι γυναίκες εργάζονται στο Στρατό δείχνει ότι το φύλο δεν παίζει κανένα ρόλο.

 

Επιπλέον, θέλω να προσθέσω πως δεν γνωρίζω καμία έρευνα που να δείχνει ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να κάνει υποχρεωτική θητεία. Έψαξα στο χώρο της ψυχολογίας, της ιατρικής, της κοινωνιολογίας και της ανθρωπολογίας. Ακόμα και να υπήρχε μια τέτοια έρευνα, τα πορίσματα της θα καταρρίπτονταν εύκολα από το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες με υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και για τις γυναίκες, όπως το Ισραήλ.

Από την προσωπική μου εμπειρία ως στρατιώτης, δεν είδα κανένα μειονέκτημα στις γυναίκες που να βασίζεται στο φύλο τους. Έχω κάνει περίπολο με γυναίκα και έχω μπει σε άρμα με οδηγό γυναίκα και δεν βίωσα καμία διαφορά. Οι γυναίκες της χώρας μας υπηρετούν στο πεζικό, το ναυτικό και την αεροπορία και έχουν υψηλές αποδόσεις όπως και οι άνδρες.

 

Έπειτα, είμαστε μια Ευρωπαϊκή χώρα που στοχεύει στην ισότητα και στην αποφυγή κάθε μορφής διακρίσεων. Άρα, αυτή η τρομερή διάκριση που βασίζεται καθαρά στο φύλο θα πρέπει να αλλάξει, αν όντως θέλουμε ισότητα, τουλάχιστον έτσι όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ, διότι η λέξη αυτή, είναι ξεκάθαρη.

 

Παρακαλώ πολύ απαντήστε μου εσείς ή έστω κάποιος που εργάζεται στο Υπουργείο.

Γιατί δεν πάνε οι γυναίκες υποχρεωτικά; Γιατί αυτό δεν έχει αλλάξει μέχρι στιγμής; Τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξει και αν όχι γιατί δεν εφαρμόζεται η ισότητα.

 

Ευχαριστώ πολύ

 

Παπανικολάου Λεωνίδας».

 

 

Συμπέρασμα:οι πολιτικοί μιλούν για δημοκρατία και ισότητα αλλά δεν τολμούν να την εμφανίσουν επειδή θα χάσουν ψήφους. Λόγω του εκφυλισμού των Ηνωμένων Πολιτειών είναι της μόδας λεξιλόγιο όπως «Πατριαρχία, Φαλλοκρατία, μισογυνισμός, my body my choice, ανδροκρατία» και πόσα άλλα με πολιτική επιρροή. Καμία από αυτές που χρησιμοποιούν αυτές τις λέξεις δεν πήγε υποχρεωτικά στρατό όπως ορίζει το Σύνταγμα. 

Επίσης, το γεγονός πως μια (δήθεν) δεξιά κυβέρνηση έχει το Υπουργείο και δεν απαντάει σε αυτό το βασικότατο ερώτημα δείχνει μέγιστη υποκρισία.

Άρα: μαυρίστε κάθε κόμμα της βουλής. Όποιος είναι τόσο μαλάκας ώστε να στηρίξει τους 300 της βουλής, ας ψοφήσει φτωχός και αδύναμος. Αν για κάποιους λόγους δεν είναι φτωχός, τότε θα πεθάνει ως ηλίθιος. Κανένα έλεος.