Στόχος του σημερινού άρθρου είναι η απόλυτη κατάρριψη του εκβιασμού της Google. Αυτό, θα επιτευχθεί με δυτικές αντιρωσικές πηγές και με περιεχόμενο της Google.
Στις 2 Απριλίου του 2022, Το Opindia έγραψε ένα άρθρο για την λογοκρισία της Google (1).Γράφει ότι η Google θα παύσει τις πληρωμές σε σελίδες που κρίνουν την Ουκρανία. Ουσιαστικά, όποιος δεν είναι αντιρώσος δεν θα πληρώνεται από την εταιρεία - που μάλιστα έχει και το Youtube. Μέσω αλγορίθμου λογοκρίνεται το περιεχόμενο και περιορίζεται. Έτσι, καταλύεται οποιοδήποτε αφήγημα περί «δημοκρατίας» και «ελευθερίας του λόγου». Οι γελοίες κυβερνήσεις της ΕΕ δεν αντιδρούν με ακραία αντίποινα, δίνοντας στην Google πολύ μεγαλύτερη εξουσία από τα «Συντάγματα» των χωρών. Για τα εγκλήματα της Google και του κατασκοπευτικού καπιταλισμού, δεν θα αναφερθεί τίποτα διότι έχουν γραφτεί όλα από την Ζούμποφ (2020). Έτσι, οποιος διαφωνεί με τους φασίστες της Google, λαμβάνει το εξής μήνυμα από την εταρεία – μεταξύ αυτών και ο γράφων:
| |||||||
|
Η ανάλυση θα αρχίσει από το λιγότερο σημαντικό – που είναι και προσωπικό – έτσι ώστε να εστιάσει στην ουσία. Έχει να κάνει με την παύση χρημάτων από τη σελίδα αυτή. Αυτή εδώ η ιστοσελίδα δεν αποφέρει εισόδημα, οπότε, τα ελάχιστα αυτά χρήματα μπορούν να τα τοποθετήσουν οι ίδιοι όπου κρίνουν αναγκαίο.
Ο λόγος; Εάν κάποιος θέλει να βγάλει λεφτά μέσω ενός μπλογκ, μπορεί να κάνει δύο πράγματα. Ή να είναι παπαγαλάκι των κοτζαμπάσηδων και να προπαγανδίζει υπέρ του κορωνοϊού και των ανθελληνικών μέτρων, ή να γράψει για ένα θέμα που αυτομάτως έχει περισσότερους αναγνώστες. Μια σελίδα που απευθύνεται σε ανώριμο κοινό, με θεματολογία όπως τα ζώδια, «coaching» για σχέσεις, κουτσομπολιά και άλλες φλυαρίες που προσβάλουν τη νοημοσύνη, φυσικά και φέρνει περισσότερα κέρδη.
Όπως γνωρίζουν οι φίλοι αναγνώστες, έχουν ήδη γραφτεί 6 άρθρα περί της Ουκρανίας. Σε κάθε ένα από αυτά, τα στοιχεία βασίζονται σε παραπομπές. Άρα αυτομάτως καταρρίπτεται η αξιοπιστία του «αλγορίθμου», διότι ένα πρόγραμμα δεν είναι ικανό να κρίνει απόψεις που βασίζονται σε βιβλιογραφία.
Το ότι η Ουκρανία έχει πρόβλημα με νεοναζιστικά τάγματα που φοράνε Wolfsangel και Schwarze Sonne, το αναφέρει το BBC (2). Μάλιστα, το 2015, το BBC θεωρούσε τον Δεξιό Παράγοντα ικανό να ρίξει την Ουκρανική κυβέρνηση. Εάν η Google θεωρεί ότι το BBC είναι φιλορωσική πηγή, ή ότι ψεύδεται κατά της Ουκρανίας, ας το αποδείξει. Μέχρι τότε, η πηγή για νεοναζισμό στον πυρήνα της Ουκρανίας δεν μπορεί να καταρριφθεί.
Το ότι το τάγμα Αζόφ είναι νεοναζιστικό, που φοράει Wolfsangel και Schwarze Sonne, αναφέρεται από δυτικές πηγές όπως το Foreign Policy και το The Citizen (3). Αν το BBC και οι άλλες δυτικές πηγές, ψεύδονται, τότε γιατί η Google δεν τους κόβει τα έσοδα;
Επόμενη φράση: «ισχυρισμούς που υπονοούν ότι τα θύματα είναι υπεύθυνα για την τραγωδία που βιώνουν». Για να οριστεί το ποιος είναι υπεύθυνος πρέπει πρώτα να οριστεί ποιος είναι το θύμα. Ο όρος «θύμα» στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι υπερβολικά γενικός και απόλυτα παραπλανητικός. Πράγματι, ένας άοπλος περαστικός που πεθαίνει από σφαίρες, ή μια οικογένεια που αφανίζεται από έναν πύραυλο, είναι θύματα του πολέμου.
Υπάρχουν όμως και οι νεοναζί του Αζόφ και του Δεξιού Παράγοντα. Από το 2014, διαπράττουν συστηματική γενοκτονία κατά των Ρώσων κατοίκων της χώρας (βλέπε παρακάτω αναλυτικά). Οπότε, καλό θα είναι να ορίζεται αναλυτικά ο όρος και όχι γενικά και αφηρημένα. Από την άλλη, ένας αλγόριθμος δεν θα μπορούσε να διαχωρίσει αυτήν τη λεπτομέρεια, οπότε η προσέγγιση των αλγορίθμων λογοκρισίας αποτελεί πράξη άξια χλευασμού.
Ας καταρριφθεί και ο ισχυρισμός «περιεχόμενο που υποκινεί τη βία»; Αφού λοιπόν απαγορεύεται περιεχόμενο που υποκινεί τη βία, τότε γιατί τα ναζιστικά τάγματα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του κατασκοπευτικού καπιταλισμού, όπως της Google, του Facebook, του Twitter και άλλες; Μήπως αυτές οι εταιρείες είναι υπεύθυνες για την αύξηση της βίας, δίνοντας φωνή στα ναζιστικά τάγματα;
Επιπλέον, δεν είδαμε κάποια αντίποινα της Google κατά της Ελληνική κυβερνήσεως, που τόλμησε να βάλει έναν νεοναζιστή του Αζόφ στην Ελληνική βουλή. Αλλά, μήπως τελικά το Αζόφ μετέχει στην κουλτούρα και τον πολιτισμό;
Το Αζόφ ανήκει στις τέχνες και στην κουλτούρα;
Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της Google, Arts & Culture, βρίσκει κανείς αναφορά για το νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ (4). Το άρθρο είναι βέβαια από την Wikipedia, όμως βρίσκεται στην σελίδα της Google για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Τι γράφει όμως η πληροφορία που διαδίδει η Google μέσω της σελίδας της; Θα υπογραμμιστούν τα εμφατικά στοιχεία.
«Azov Special Operations Detachment, often known as Azov Detachment, Azov Regiment, or Azov Battalion, is a neo-Nazi Ukrainian National Guard unit, based in Mariupol in the Azov Sea coastal region….On 12 November 2014, Azov was incorporated into the National Guard of Ukraine, and since then all members are contract soldiers serving in the National Guard of Ukraine.
In 2014, the regiment gained notoriety after allegations emerged of torture and war crimes as well as neo-Nazi sympathies and usage of associated symbols by the regiment itself, as seen in their logo featuring the Wolfsangel, one of the original symbols used by the 2nd SS Panzer Division Das Reich….»
Άρα, η ιδέα ότι το τάγμα Αζόφ είναι νεοναζιστικό, επίσημο μέλος της Ουκρανικής Εθνοφυλακής, όπου φοράει νεοναζιστικά σύμβολα και έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου, είναι μια άποψη που τη διαδίδει η ίδια η Google μέσω της εφαρμογής της αναπαράγοντας άρθρο της Βικιπαίδεια. Μήπως θα έπρεπε η Google να απαγορεύει τα κέρδη και από την ίδια της την ιστοσελίδα;
Η Υποκρισία της Δύσεως και της Google.
H Google και η Δύση, αποκρύπτουν συστηματικά τα εγκλήματα της Ουκρανίας κατά των Δημοκρατιών του Ντονμπάς και του Λουγκάνσκ, όπως επίσης και κατά των μειονοτήτων της Ουκρανίας (η Ουκρανία δεν αναγνωρίζει την Ελληνική μειονότητα).
Στις 13-04-2014 η πραξικοπηματική κυβέρνηση της Ουκρανίας υπογράφει την «Αντιτρομοκρατική Επιχείρηση» (ΑΤΟ). Το πρωί της ίδιας ημέρας ακολουθεί επιχείρηση στο Σλαβιάνσκ με αποτέλεσμα να πεθάνουν Ρώσοι. Η Google και τα Δυτικά ΜΜΕ δεν έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία.
Στις 2-05-2014 οι Ουκρανοί ορμάνε και πάλι στην ίδια πόλη στο Karachun. Οι Ρώσοι διαλύουν τα ελικόπτερα τους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει υποστήριξη από τον αέρα και εννέα Ουκρανοί, που επιτέθηκαν κατά των Ρώσων, να πεθάνουν. Στη μάχη συμμετέχει και το νεοναζιστικό τάγμα του Δεξιού Παράγοντος. Απουσιάζουν οι δραματικές αναφορές από την Google και τα Δυτικά ΜΜΕ.
Στις 6-05-14 μεγάλο ποσοστό της Μαριουπόλεως διαδηλώνει ενάντια στο δυτικό πραξικόπημα κατά του Γιανουκόβιτς και ακολουθούν εντάσεις με το νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ. Μετά από τρεις μέρες, επικρατεί χάος με τουλάχιστον 13 νεκρούς. Ούτε εδώ η Google και τα Δυτικά ΜΜΕ ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για τους νεκρούς Ρώσους και Ουκρανούς.
Στις 26-05-2014 αρχίζει η μάχη για το αεροδρόμιο του Ντονέσκ. Θα κρατήσει 242 ημέρες.
Η Google και τα Δυτικά ΜΜΕ δεν παρουσίασαν αναλυτικά το γεγονός. Τουλάχιστον 600 Ουκρανοί πέθαναν, αφού ηττήθηκαν. Αναλυτικές αναφορές σε «γυναίκες και παιδιά», απουσιάζουν.
Στις 2-06-2014, οι Ουκρανοί προχωρούν σε αεροπορικές επιδρομές στο Λουγκάνσκ, σκοτώνοντας 8 Ρώσους και τραυματίζοντας άλλους 28. Η Google και τα Δυτικά ΜΜΕ δεν καταδίκασαν εμφατικά – όπως τώρα – τον θάνατο των αμάχων.
Στις 2-07-2014 ξαναγίνεται αεροπορική επιδρομή στο Stanitsa Luganskaya σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους ένδεκα. Ένα πεντάχρονο παιδί με κομμένα πόδια βρέθηκε νεκρό. Η Google και τα Δυτικά ΜΜΕ δεν παρουσίασαν δραματικά την εικόνα του και το έγκλημα. Γιατί η φωτογραφία του ακρωτηριασμένου και νεκρού παιδιού δεν ήταν πρώτο θέμα στα ΜΜΕ;
Στο Slavyansk, τουλάχιστον 60.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν λόγω των Ουκρανικών και ναζιστικών πυρών. Η Google και τα Δυτικά ΜΜΕ δεν παρουσίασαν δραματικά το γεγονός.
Από τον Δεκέμβριο 2014 μέχρι και τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, γίνεται η μάχη για το Debaltsevo. Λόγω προπαγάνδας, είναι άγνωστος ο αριθμός των νεκρών. Από 260 μέχρι σχεδόν 4.000. Όπως και να έχει, η Δύση και η Google δεν παρουσίασαν τη σύγκρουση με τον κινηματογραφικό τρόπο του σήμερα.
Στις 10 Αυγούστου 2014 αρχίζει η μάχη του Llovaisk και τουλάχιστον 2.000 Ουκρανοί επιτέθηκαν κατά των Ρώσων. Συμμετέχουν και τα δύο περίφημα ναζιστικά τάγματα. Όπως και να έχει η ναζιστική εισβολή απέτυχε και πέθαναν τουλάχιστον 300 Ουκρανοί. Για τους άμαχους Ρώσους νεκρούς, ούτε κουβέντα η ευαίσθητη Δύση και η Google.
Από τις 5 Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι και τον Ιανουάριο 2015, αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για την συνθήκη του Μινσκ. Στη συνθήκη αυτή, η Ουκρανία δεσμεύτηκε να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή την ΕΕ. Η Δύση και η Google, δεν τονίζουν με έμφαση την ωμή παραβίαση της Ουκρανίας.
Από το 2016 μέχρι το 2021, δεκάδες συγκρούσεις διαδραματίζονται στις δύο νέες δημοκρατίες του Ντονμπάς και του Λουγκάνσκ. Το 2019 μόνο, η εκεχειρία παραβιάστηκε τουλάχιστον 200.000 φορές (ο αριθμός περιλαμβάνει και μικρές συμπλοκές).
Για όλες αυτές τις 200.000 φορές, η Δύση και η Google αγνόησαν τα γεγονότα, δίνοντας έτσι την αίσθηση πως ο πόλεμος τερματίστηκε με την προσάρτηση της Κριμαίας.
Θα μπορούσαν να αναφερθούν πολλά παραπάνω παραδείγματα, αλλά αυτά τα έντεκα λογικά αρκούν για να καταρρίψουν την υποκρισία της Δύσεως και της Google.
Αφού λοιπόν, η Δύση και η Google, πιστεύουν ότι θα νικήσουν την Κίνα, την Ρωσία και την Ινδία μαζί, με αποτυχημένους αλγορίθμους, λογοκρισία και εκβιασμούς, τότε: καλή τύχη, θα την χρειαστείτε.
Ζούμποφ, Σ. (2020).Η Εποχή του Κατασκοπευτικού Καπιταλισμού. Αθήνα: Καστανιώτη
1) https://www.opindia.com/2022/04/google-demonetises-anti-ukraine-content-azov-battalion-nazi/
2) https://www.youtube.com/watch?v=5SBo0akeDMY
https://www.youtube.com/watch?v=hE6b4ao8gAQ
https://www.youtube.com/watch?v=sEKQsnRGv7s
3) https://foreignpolicy.com/2014/08/30/preparing-for-war-with-ukraines-fascist-defenders-of-freedom/
https://www.thecitizen.co.tz/tanzania/oped/the-uncomfortable-truth-about-radical-ideologies-in-ukraine-3751460
4) https://artsandculture.google.com/entity/azov-battalion/m010qhvks?hl=en