Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Η Άνοδος της Κίνας

Έχει αναφερθεί πολλάκις, ότι, σύμφωνα με το ΔΝΤ, το 2029 η Κίνα θα είναι επίσημα η πρώτη οικονομία του κόσμου (1). Φυσικά, σε πολιτισμό, υπερέχουν εδώ και χιλιετίες από τους Δυτικοευρωπαίους και τους Αμερικανούς (Durant, 1969; Gebler, 2009). 

Άλλες μακροοικονομικές έρευνες, δείχνουν ότι όταν και η Ινδία ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε οικονομία, το 2060, η Κίνα θα έχει δ ι π λ ά σ ι ο ΑΕΠ από τις ΗΠΑ. Άρα, ο πλούτος της θα είναι όσο το άθροισμα της Αμερικής και της Ινδίας (2). 
Η επαναφορά της Κίνας, είναι υπερβολικά σημαντική: αποτελεί την ταπείνωση των τριών Αβρααμικών θρησκειών, της δυτικής δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μ α ζ ί.

Εάν μια γενεά είναι περίπου τριάντα χρόνια, τότε σε λιγότερο από δύο γενεές οι Κινέζοι κατάφεραν να γελοιοποιήσουν τους χριστιανούς δημοκράτες της Δύσης. 

Αυτό το μοναδικό επίτευγμα στην ιστορία, θα μπορούσε να γίνει μόνο από έναν τέτοιο λαό: γενναίο, περήφανο και ιστορικότατο (Κισσιντζερ, 2011).

Είναι γνωστό ότι η δυτική δημοκρατία, διαδόθηκε από την υπερεπέκταση των αυτοκρατοριών της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Αμερικής (Ferguson, 2007).

Λαοί που δεν είχαν καμία σχέση με τη δημοκρατία, όπως οι Έλληνες, οι Εβραίοι, ο ισλαμικός κόσμος, οι Ιάπωνες κ.α., υιοθέτησαν το ξενόφερτο πολίτευμα.

Στον αντιαποικιακό αγώνα, δεκάδες κρατίδια έγιναν ‘δημοκρατίες’ για να αποτινάξουν τους Δυτικούς αφέντες τους. Μία από αυτές είναι η Ζάμπια, που πολέμησε κατά των Άγγλων. Όμως, τώρα είναι η τέταρτη αφρικανική χώρα που χρωστάει στην Κίνα και έχει μετατραπεί σε κινεζική αποικία.


Αξίζει να αναφερθούν κάποιες γενικές και ουσιαστικές πληροφορίες για την Κίνα, που λογικά είναι άγνωστες στην πλειοψηφία του κόσμου. 

Σε μια καθυστερημένη χώρα όπου ο Μπάιντεν αναφέρεται ακόμα ως «Πλανητάρχης» (3), ένας όρος που έληξε εδώ και περίπου είκοσι χρόνια, είναι αναμενόμενο να μην γνωρίζει κάποιος σημαντικά πράγματα για τη νέα υπερδύναμη. 

Οπότε, στόχος αυτής της ανάρτησης είναι να παρουσιαστούν κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την Κίνα, που επηρεάζουν την πορεία του κόσμου. Προτού γίνουν οι αναφορές, αξίζει να δει κάποιος την κατάσταση της δημοκρατίας, έτσι ώστε να μπορεί να κάνει συγκρίσεις.


Η Σύγχρονη Δημοκρατία

Η Δημοκρατία σήμερα, είναι ένα κουρέλι εκφυλισμού. Αποτελείται από γελοίες μαριονέτες, τύπου Μπάιντεν, Μητσοτάκη και Μέρκελ. Στην Ελλάδα ειδικά, διοικείται από κοτζαμπάσηδες, πολύ χειρότερους από κάτι σκουπίδια όπως ο Κολλέτης και ο Μαυροκορδάτος (Παναγόπουλος, 2009). 

Σκουπίδι κοτζαμπάσης

Με βάση τα ποσοστά αποχής, είναι κυβερνήσεις μειοψηφίας. Στις τελευταίες εκλογές, η συμμετοχή ήταν στο 57.78%. Έτσι, το πρώτο «κόμμα» με μεγάλη διαφορά είναι αυτό της αποχής, με 42.22%. Η κυβέρνηση ηλιθίων του Πρωθυπουργού, απέσπασε το 39.85% από το σύνολο του 57.78%. Το τελευταίο αυτό ποσοστό, ήτοι το σύνολο των ψηφοφόρων, είναι 5.769.644. Το 39.85% των ψηφοφόρων της ΝΔ αντιστοιχεί σε 2.252.411 ψήφους (4).

Ο συνολικός πληθυσμός σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, είναι 10.816.286. 

Άρα, η κυβέρνηση των κοτζαμπάσηδων, στο αποκορύφωμα της, ήταν κυβέρνηση μειοψηφίας.

Τα κράτη αυτά είναι νομικίστικα, οπότε στερούνται ουσίας και σεβασμού. Αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι, για αυτό και για να δικαιολογήσουν τις τραγελαφικές πολιτικές τους, αναφέρονται σε οτιδήποτε άλλο πέραν του κρατικού σεβασμού: περιβαλλοντολογικές φλυαρίες, νομικισμοί που βασίζονται στα ανθρώπινα δικαιώματα, τον κορωνοϊό και άλλα πολλά.


Η σύγχρονη NKVD της «πολιτικής ορθότητας», είναι πλέον ασταμάτητη. Καταφέρνει να διώξει τον διάσημο Κλινικό Ψυχολόγο Jordan Peterson από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ (5), αφαιρεί βραβείο που είχε δοθεί πριν από χρόνια στον υποστηρικτή των ΛΟΑΤΚΙ, Richard Dawkins, για «Τρανσφοβικούς λόγους» (6), πολεμάει με πάθος τον Watson, τον γίγαντα της επιστήμης που «έσπασε» τον κώδικα του DNA (7).

Τα παραδείγματα μπορούν να είναι εκατοντάδες, οπότε δεν έχουν νόημα παραπάνω αναφορές.

Η στρατολόγηση πλέον, γίνεται από μικρή ηλικία. Ένα νέο σχολικό βιβλίο στις ΗΠΑ, ονόματι «Critical Race Theory», τείνει να γίνει πλέον υποχρεωτικό στα σχολεία (8). Το βιβλίο είναι ένας σύγχρονος δογματικός μαρξισμός. 

Αυτή η αηδία σύντομα θα έρθει και στην Ευρώπη, ειδικά στην Ελλάδα, που πιθηκίζει κάθε ανοησία που βγαίνει στις ΗΠΑ.

Στη Δύση, πλέον, οι μεγάλες εταιρείες καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τα εκλογικά αποτελέσματα. Η επικοινωνία ελέγχεται από τη Google, το Facebook, το Twitter και οποιαδήποτε άλλη μεγάλη εταιρεία.

Παραδείγματος χάριν, το Τουίτερ. Αυτή η εταιρεία αποφάσισε να στερήσει την πρόσβαση στον Πρόεδρο Τραμπ «επειδή είναι ενάντια στους κανόνες της κοινότητας» και επειδή (υποτίθεται), επηρέασε τους Αμερικάνους για την «τρομοκρατική εισβολή στο Καπιτώλειο» (9).

Όμως, ο Χομεϊνί του Ιράν, που γράφει τακτικά στο Τουίτερ, ζητώντας τον αφανισμό του Ισραήλ, έχει κανονικά λογαριασμό. 


Μάλιστα, ένας Εβραίος δημοσιογράφος ρώτησε την εκπρόσωπο του Τουίτερ, πως είναι δυνατόν να έχει ο Χομεϊνί λογαριασμό όταν γράφει τέτοια πράγματα. Του απάντησε, ότι δεν είναι ενάντια τους κανονισμούς της κοινότητας (10).

Άρα, μπορεί ο Χομεϊνί να ζητά επίσημα την καταστροφή του Ισραήλ και να στηρίζει ανοιχτά πολέμους κατά του Ισραήλ, ενώ ο Τραμπ, ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, απαγορεύεται.

Αυτή η προσέγγιση είναι αρκετά θετική, διότι δείχνει τον ολοκληρωτισμό του δημοκρατικού συστήματος.


Διάφορες σελίδες και εφαρμογές μολύνουν τη νεανική ψυχή, μετατρέποντας τους σε μαλθακές υπάρξεις, ανίκανες να επιβιώσουν υπό κανονικές συνθήκες. Τα παιδιά (και όχι μόνο), μεγαλώνουν εκπορνεύοντας τον εαυτό τους για επιδοκιμασίες σε διάφορες σελίδες, όπως το Instagram, το Facebook, το TikTok και το Youtube. Οι συνέπειες του εκφυλισμού είναι απρόβλεπτες.

Σύμφωνα με έρευνα, το Instagram έχει το χειρότερο αντίκτυπο: αυξάνει το άγχος, την κατάθλιψη, τη μοναξιά, διαταράσσει τον ύπνο, αλλοιώνει την εικόνα του σώματος μεγαλώνοντας τα ποσοστά δυσφορίας, όπως επίσης, χρησιμοποιείται και ως μέσο εκφοβισμού (11). 

Η έρευνα των  Hendriks, Wilmsen, Dalen & Gebhart (2020), δείχνει ότι οι νέοι αυξάνουν σε επικίνδυνα επίπεδα τη χρήση αλκοόλ, λόγω αναρτήσεων στο Instagram. 

Η μελέτη των Razak et al. (2020), βρήκε ότι νεαροί φοιτητές, αλλάζουν τη γνωστική τους αντίληψη, ως προς συμπεριφορές που σχετίζονται με την υγεία, λόγω του Instagram.

Η έρευνα της Turner (2015), ανακάλυψε ότι διατροφικές διαταραχές (όπως η νευρική ανορεξία και η ψυχογενής βουλιμία), προωθούνται μέσω Instagram.

Τελευταία έρευνα που θα αναφερθεί για το Instagram, είναι αυτή των Wagner, Alfaro & Bryant (2016). Μελέτησαν τις επιδράσεις, που έχουν οι αναρτήσεις αυτοπορτραίτου (αυτό που ο κάθε ανελλήνιστος αναφέρει ως «selfie»), στην εικόνα του σώματος, με δείγμα νέες κοπέλες. Βρήκαν, ότι αυξάνεται η δυσαρέσκεια του ατόμου, νιώθοντας μειονεκτικά για το σώμα του.


Το καλύτερο όμως παράδειγμα, που αντιπροσωπεύει τον εκφυλισμό της Δημοκρατίας αλλά και την ανικανότητα των αρχών, είναι το Tiktok.

Είναι γνωστό ότι η εφαρμογή αυτή, είναι κινεζική. Αποτελεί επίσης μεγάλη απειλή για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, με αποτέλεσμα αρκετές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, να έχουν αποπειραθεί να την περιορίσουν. Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και νέους. 

Χαρακτηρίζεται ως πόλος έλξης παιδόφιλων (12). Σύμφωνα με τον Μανώλη Σφακιανάκη, τον πρώην προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., το TikTok είναι «η χαρά του παιδόφιλου» (13).

Η ίδια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προειδοποίησε τον κόσμο ότι το TikTok είναι πεδίο δράσης παιδόφιλων (14). Ο Διευθυντής της Δίωξης, προέτρεψε τους γονείς να προσέχουν για τη δραστηριότητα των παιδιών τους στην εφαρμογή (15). Μάλιστα, τόνισε πως, «ευτυχώς», τα περιστατικά στην Ελλάδα είναι λίγα.

Φαίνεται, ότι δεν πέρασε από το μυαλό κανενός, να απαγορευτεί η εφαρμογή απευθείας, εφόσον αποτελεί κίνδυνο για κάτι τόσο σοβαρό. Με την απαγόρευση του εκφυλισμού, δεν θα υπήρχαν περιστατικά. Οπότε, η δήλωση πως «ευτυχώς» υπήρξε μικρός αριθμός περιστατικών (με άλλα λόγια είτε κινδύνευσαν, είτε βιάστηκαν είτε παρενοχλήθηκαν παιδιά), εκφράζει τη σημερινή κατάσταση.


Αυτή η παρακμή, θα έχει τεράστιες συνέπειες στο μέλλον. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι μεγάλωναν με προσεγγίσεις που αποσκοπούσαν στην εγκράτεια και το συναισθηματικό έλεγχο. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για την παιδεία της περιπατητικής σχολής, τον στωικισμό, την ελληνική θρησκεία, την ορθοδοξία, τον καθολικισμό ή οτιδήποτε άλλο. Πάντως, αποσκοπούσαν στην εγκράτεια.

Τώρα, ενθαρρύνεται η παρορμητικότητα, ο συναισθηματισμός, ο ναρκισσισμός, η ασυγκράτητη αυτοπροβολή και πάνω από όλα, ο υπερκαταναλωτισμός.

Στις μεγάλες συγκρούσεις που έρχονται, στον κόσμο δηλαδή όπου υπάρχει πραγματική δικαιοσύνη (η βία και το δίκαιο του ισχυρού), η πλειοψηφία των μαλθακών αυτών παρασιτικών υπάρξεων, θα εκλείψει. 

Βέβαια, τα προβλήματα που προκαλούν αυτές οι εφαρμογές υπάρχουν και στην Κίνα. Όμως, οι Κινέζοι έχουν φτιάξει το δεύτερο Σινικό Τοίχος: απαγορεύεται η χρήση των συγκεκριμένων εφαρμογών. Έχουν τις δικές τους αντίστοιχες που ελέγχονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Φυσικά, η κουλτούρα τους είναι υπερβολικά πολύ πιο ανθεκτική και σταθερή.

Λόγω του εκφυλισμού των ΗΠΑ και της Δύσης, που (υποτίθεται) ηγείται ο Μπάιντεν και η Χάρις, αλλά και της ραγδαίας ανόδου της Άπω Ανατολής, μπορεί να περιμένει κανείς τη διάδοση του Κινεζικού μοντέλου επί του πτώματος της Δημοκρατίας.


Η Γλώσσα

Από τις 6.500 γλώσσες που υπάρχουν στον κόσμο, τουλάχιστον 300 ομιλούνται στην αυτοκρατορία της Κίνας. Η επίσημη είναι τα μανδαρινικά [υπάρχουν δύο ονομασίες: Χάνγιου(汉语),και Τζόνγκουεν 中文)] . 

Η γλώσσα αυτή, είναι σαν την ελληνική: είναι μια λόγια γλώσσα.  Η γραφή, είναι η συνέχεια του συστήματος που αναπτύχθηκε κατά τη δυναστεία των Σαν, δηλαδή το 2.000 Π.Χ., άρα έχει συνέχεια τεσσάρων χιλιετιών, διπλάσια διάρκεια από την αυταπάτη του Χριστιανισμού. 

Επειδή το επίπεδο καλλιέργειας ήταν πάντα υψηλό, η προφορά είναι κυρίως απαλή. Έχει την αντίθετη αίσθηση από τη βαρβαρότητα της Γερμανικής, όπου στο άκουσμα της γίνεται αισθητό το άγριο παρελθόν των βαρβαρικών αυτών φύλων, όταν με τα πελέκια τους κατέστρεφαν τον ελληνορωμαϊκό κόσμο και αργότερα, κατά τον προηγούμενο αιώνα, διέλυαν την Ευρώπη δύο φορές. 

Απουσιάζει η αγριάδα και η ρηχότητα της Τουρκικής, που παραπέμπει σε πρωτόγονες μογγολικές φυλές χωρίς έννοιες και γνώση.

Οι πρώτες λέξεις που μαθαίνει κανείς σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα, δηλαδή το «ναι» και το «όχι», δεν υπάρχουν. Το να χρησιμοποιήσει κάποιος μια τέτοια λέξη, για τον Κινέζο, σημαίνει ότι αγνοεί το Γιν-Γιανγκ. Αγνοεί τον άλλο πώλο. 

Αυτό το απλό παράδειγμα δείχνει το τεράστιο χάσμα που υπάρχει ως προς την κατανόηση του κινεζικού μεγαλείου. 

Που οφείλεται αυτή η θεμελιώδης διαφορά; Το ερώτημα είναι τεράστιο οπότε η απάντηση θα είναι πολύ συνοπτική: στη ρητορική τέχνη. 

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην Κίνα δεν αναπτύχθηκε ποτέ ρητορική. Οι Έλληνες, ελεύθεροι πολίτες σε βασιλικά/ολιγαρχικά καθεστώτα (Μακεδονία, Σπάρτη) και σε δημοκρατικά (Αθήνα, Κέρκυρα), είχαν την ανάγκη να αναπτύξουν απόλυτες έννοιες που θα είναι κατανοητές από το κοινό. Όπως είπε και ο Δημόκριτος, όταν  «Πάντες ομοδοξούσι και έκαστος επιμαρτυρεί». 

 Έτσι, η Ελληνική γλώσσα, κατέκτησε τον κόσμο με την ακριβολογία της, το βάθος των εννοιών, το πάμπλουτο λεξιλόγιο της, τη μελωδία της, την ταύτιση χαρακτήρα και γλώσσας ως προς την έκφραση. Διότι, είχαν ανάγκη να είναι όσο πιο ακριβολόγοι γίνονταν. Έθεσε τα θεμέλια για τα βαρβαρικά φύλα, που λόγω της ανικανότητας τους να μεταφράσουν έννοιες, μοιραία αντιγράφουν την Ελληνική.

Στην Κίνα, αντίθετα, δεν υπήρξε ποτέ ρητορική. Ακόμα και σήμερα οι δηλώσεις του ευφυέστατου και πράου Προέδρου Σι, είναι αρκετά μετρημένες, αλλά πάντα ουσιαστικές.


Αυτοκρατορία, όχι έθνος-κράτος.

Όταν λοιπόν οι Κινέζοι είχαν αυτοκρατορία, καλλιεργημένη γλώσσα, αρχιτεκτονική και φιλοσοφία, τα βαρβαρικά γερμανικά φύλα της Ευρώπης, δεν υπήρχαν καν, ενώ λίγο μετά την (υποτιθέμενη) εμφάνιση του Ιησού, κατέστρεφαν τον Ελληνορωμαϊκό κόσμο. Τον πολιτισμό δηλαδή, που υποτίθεται πως συνεχίζουν οι ίδιοι (προφανώς δεν ρώτησαν τους Έλληνες και τους Ρωμαίους αν θα συμφωνούσαν σε αυτό, δηλαδή εάν ο Αριστοτέλης θα δεχόταν ότι οι Βάνδαλοι και οι Σάξονες είναι οι συνεχιστές του).

Η Κίνα, μαζί με την Ινδία, έχει τους περισσότερους ανθρωπολογικούς τύπους παγκοσμίως. 

Εάν στην Ελλάδα συναντάει κάποιος κυρίως (και φυσικά όχι αποκλειστικά), μεσογειακούς, διναρικούς και αλπικούς, στην Κίνα υπάρχουν τουλάχιστον είκοσι ανθρωπολογικούς τύπους. 

Η Κίνα είναι μια πολιτιστική αυτοκρατορία, όχι έθνος-κράτος.


Ο Αθεϊσμός ως Θεμέλιο του Κράτους

Η ιδέα ενός Γιαχβέ, που δημιουργεί τον κόσμο σε έξι ημέρες, εξορίζει τον άνθρωπο από τον παράδεισο, μετά στέλνει το γιό του (προϊόν τάχα παρθενογένεσης), τον χλευάζουν σχεδόν όλοι και μετά ανασταίνεται επιστρέφοντας στον παράδεισο, όπως επίσης, η ιδέα ότι ο άγγελος Γαβριήλ μίλησε στον προφήτη Μωάμεθ, φυσικά δεν υπήρξε ποτέ στην Κίνα (Βελισσαρόπουλος 1981). Η θρησκεία, όπως νοείται στη Δύση, είναι απούσα από την ιστορία της Κίνας. Δεν υπάρχει. Ο Βουδισμός, τιμάται ως φιλοσοφία, όχι ως θρησκεία.


Δεν υπάρχει ψυχή

Η αυταπάτη ότι υπάρχει ψυχή, ξεχωριστή ή μη από το σώμα, απουσιάζει από την ώριμη κινεζική σκέψη. Γράφει ο Βελισσαρόπουλος (1981, Τ1, σ204):


«Η ψυχή ως έννοια ξεχωριστή από το σώμα είναι ανύπαρκτη σχεδόν σε ολόκληρη την κινεζική φιλοσοφία, που δε διακρίνει τις οντότητες του κόσμου σε δύο τάξεις. Το πνεύμα είναι μια εκδήλωση των σωματικών λειτουργιών απλώς. Δεν είναι προϊόν της ψυχής»


Με βάση αυτήν τη ρεαλιστική προσέγγιση, οι Κινέζοι, γλίτωσαν και από την άλλη τεράστια ανοησία που έχει επηρεάσει το Δυτικό κόσμο, αυτήν της μεταθανάτιας ζωής.


Οι Ναοί Τιμούν Τους Σοφούς, Όχι Ανύπαρκτους Θεούς. Το Ελληνικό Παράδειγμα.

Υπάρχουν όμως ναοί στην Κίνα, αλλά δεν είναι θρησκευτικοί. Οι ναοί τους τιμούν τους σοφούς. Τον Κομφούκιο, τον Λάο Τσε, τον Μένκιο και όλους όσους θεωρούνται άξιοι

Για τον Κινέζο, είναι αδιανόητο να φιλάει εικόνες ανύπαρκτων προσώπων, να «τρώει τη σάρκα» και να «πίνει το αίμα» του «Κυρίου», σαν πρωτόγονος χριστιανός κανίβαλος (έθιμο που χλευάζουν οι Έλληνες, όπως ο Κέλσος και ο Πορφύριος). Ο Κινέζος τιμάει τους σοφούς και μόνο αυτούς. 

Επί παραδείγματι, ο Κομφούκιος αποτέλεσε επίσημη κρατική φιλοσοφία εδώ και τουλάχιστον 2.000 χρόνια (Βελισσαρόπουλος, 1981). Τιμάτε με ναούς, τελετές και πράξεις σεβασμού εδώ και χιλιετίες. 

Οι απόγονοι του μεγάλου φιλόσοφου, είναι ακόμα άξιοι σεβασμού. Ο 74ος απόγονος του Κομφούκιου, του Σωκράτη δηλαδή της Κίνας, τιμάτε ακόμα και είναι σύμβουλος της Προέδρου της Ταϊβάν.


Θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα; Υπάρχει ένα ιστορικό παράδειγμα που από μόνο του, δείχνει τη διαφορά επιπέδου. 

Ο Θεόφιλος Καϊρης (1784-1853), από τους πιο γνωστούς λόγιους του «Ελληνικού Διαφωτισμού», που ήταν μάλιστα και χριστιανός μοναχός, είχε προτείνει ότι στις εκκλησίες, ο λαός πρέπει τιμάει τους σοφούς: τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Σωκράτη, τον Σοφοκλή και όλους τους μεγάλους Έλληνες. 

Η αντίδραση του κλήρου και του κράτους ήταν άμεση: με συνοπτικές διαδικασίες οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου και πέθανε (ή τον σκότωσαν) μετά από μικρό χρονικό διάστημα. 

Φυσικά, ο κλήρος αρνήθηκε να τον κηδέψει όπως αρμόζει, οπότε πετάξανε το φέρετρο του στο λοιμοκαθαρτήριο, σαν να ήταν άλλο ένα σκουπίδι (Καράς, 2013). 

Την επόμενη μέρα βεβηλώθηκε και ο τάφος του: χριστιανοί διέλυσαν το πτώμα τεμαχίζοντας το και εν συνεχεία, έβαλαν ασβέστη στα σωθικά του. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί: έκλεισαν και το Ορφανοτροφείο που είχε φτιάξει ο ίδιος και τα παιδιά έμειναν άστεγα.

Αυτή η χριστιανική βαρβαρότητα και το μίσος κατά του ελληνικού πολιτισμού, επιπέδου ΙΣΙΣ, δείχνει το χαμηλό επίπεδο της «Ελληνορθοδοξίας», της Εκκλησίας και του βρωμερού κλήρου.


Αποσταθεροποίηση του Εχθρού

Σύμφωνα με τον Σουν-Τζου (孙子), οι μεγάλοι στρατηγοί νικούν χωρίς μάχη. Πράγματι, το να κάνει κάποιος πόλεμο είναι από πολλές πλευρές αντιπαραγωγικό, καταστροφικό και τραγικό. Οπότε, για να αποφευχθεί η σύγκρουση, ή έστω για να καθυστερήσει φέρνοντας την κατάσταση κατά του εχθρού, αξίζουν να δοκιμαστούν άλλες εναλλακτικές.

Όταν το πραξικόπημα των Δημοκρατικών ήταν εν εξελίξει, δηλαδή όταν καίγαν πόλεις, σκότωναν υποστηριχτές του Τραμπ, ανακήρυσσαν το «Αυτόνομο Σιάτλ» και η βία είχε κορυφωθεί, η σοφή ηγεσία της Κίνας, δεν άφησε την ευκαιρία αναξιοποίητη. 

Μέγα σκάνδαλο ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε ότι η τρομοκρατική οργάνωση BLM, χρηματοδοτείται και από την Κίνα, μέσω διάφορων οδών (16) Χρήματα έλαβε και η ιδρύτρια του BLM (17).  

Έτσι λοιπόν, οι σοφοί Κινέζοι, δεν χρειάζεται να ασχοληθούν με το να διαλύσουν τις ΗΠΑ. Ας το κάνουν άλλοι. Η Κίνα, αρκείται στο να εφαρμόζει τη φράση του Σουν Τζου : «προκάλεσε διχόνοια ανάμεσά τους».


Ο Στρατός.

Στην Ελλάδα, από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα, ο γεωγραφικός χώρος καθορίζει τις ανάγκες του στρατού. Οι Έλληνες, έχουν εμπειρία σε τρομερούς εμφύλιους πολέμους (ο Πελοποννησιακός, οι πόλεμοι των Διαδόχων του Αλεξάνδρου, οι εμφύλιες συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη κ.α.), αλλά και σε τρομερές βαρβαρικές επιδρομές (οι Πέρσες, οι Γαλάτες, οι Γότθοι, οι Ρώσοι, οι Φράγκοι, τα βαρβαρικά σλαβικά φύλα, οι Τούρκοι κ.α.). Αυτό ισχύει και για τα ευρωπαϊκά κράτη.

Η γεωγραφία της Κίνας είναι εντελώς διαφορετική και αρκετά πιο απομονωμένη. Οι τεράστιες μάχες, ήταν κυρίως συγκρούσεις μεταξύ κινεζικών βασιλείων. Από την εποχή που η Κίνα ενώθηκε (το 221 Π.Χ.), κανείς δεν αμφισβήτησε το θρόνο. 

Οι Μόγγολοι του Τζένγκις Χαν, ουσιαστικά οι πρώτοι ξένοι που κατέκτησαν την Κίνα, γρήγορα κινεζοποιήθηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν η Κινεζική εξουσία να συνεχιστεί χωρίς παρεμβολές.

Όταν αργότερα κατέκτησαν οι Μαντσού την Κίνα, έγινε ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Υπήρχαν ιστορικά κάποιες ενοχλήσεις από την Ιαπωνία ή την Κορέα, αλλά η πραγματική απειλή ήταν μόνο όταν οι Δυτικοί ήρθαν από τη θάλασσα. 

Έτσι, ο Κινεζικός στρατός εξελίχθηκε ουσιαστικά σε αμυντικός. Σε αντίθεση με τη Δύση, που εισέβαλε σε χώρες καθαρά για το κέρδος, οι Κινέζοι αποφάσισαν να βάλουν ένα μεγάλο τοίχος, το πασίγνωστο Σινικό Τοίχος, για να κρατήσουν τους βαρβάρους μακριά. 

Ο Κινεζικός Στρατός, δεν είναι κατακτητικός. Σύμφωνα με τον Κίσσιντζερ (2011), ο στρατός λειτουργεί σαν δάσκαλος. Όταν η Κίνα εισέβαλε στο Βιετνάμ, γράφει, το έκανε για να τους «διδάξει» την ιεραρχία της περιοχής. Αφού νίκησαν, αποχώρησαν.


Η Αντιμετώπιση του Μουσουλμανικού Προβλήματος.

Οι Αμερικάνοι, που έχουν καταστρέψει με πόλεμο το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, με οικονομικές κυρώσεις το Ιράν ή με το πραξικόπημα κατά της Αιγύπτου των 100.000.000 κατοίκων, πράξεις που αφορούν ένα πληθυσμό συνολικά άνω των 200.000.000, κατηγορούν την Κίνα για γενοκτονία κατά των Ουιγούρων. Αρκετοί από αυτούς έχουν αποπειραθεί να εισβάλουν παράνομα στην Ευρώπη.

Η πρόσφατη αποχώρηση σημαντικού μέρους του Αμερικανικού Στρατού από το Αφγανιστάν, έχει δημιουργήσει τεράστιο λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα. Χιλιάδες έχουν ξεκινήσει για να πάνε στην Ευρώπη (φυσικά μέσω Ελλάδας). 

Η ήττα των ΗΠΑ στο «νεκροταφείο των αυτοκρατοριών» (όπως αποκαλείται το Αφγανιστάν), δημιουργεί νέα λαθρομεταναστευτική κρίση, σε σημείο μάλιστα να έχει διπλασιαστεί ο αριθμός (18). 

Το Αφγανιστάν όμως, μοιράζεται χερσαία σύνορα με την Κίνα. Έτσι, δημιουργείται το αυτονόητο ερώτημα, γιατί δεν πάνε οι Αφγανοί στην Κίνα που είναι δίπλα, αντί να έρθουν στην Ευρώπη; Για αυτό το θέμα, πριν από ενάμιση χρόνο, γράφτηκαν στον ιστότοπο αυτό, τα εξής:


«Το Αφγανιστάν έχει χερσαία σύνορα με τη δεύτερη (και σύντομα πρώτη) οικονομία του κόσμου, την Κίνα. Πράγματι τα σύνορα τους δεν είναι ότι ευκολότερο να διασχίσει κανείς. Όμως, η Καμπούλ απέχει από τη Θεσσαλονίκη περίπου 5000 χιλιόμετρα. Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς γιατί δεν πάνε στη γειτονική χώρα με τόσες θέσεις εργασίας και ταξιδεύουν τουλάχιστον 5000 χιλιόμετρα……. επιθυμώντας να εγκατασταθούν στη Γερμανία ή τη Γαλλία. Ο λόγος είναι απλός. Εάν κάποιος εισβάλει παράνομα στην Κίνα, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου, δηλαδή την άμεση απέλαση του ή τον εγκλεισμό του σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως [δηλαδή εκπολιτισμού] που υπάρχουν στο Σινγιάνγκ. 

Οι Κινέζοι, ενδιαφέρονται πρωτίστως να διατηρήσουν τον τεράστιο πολιτισμό τους. 

Σε αντίθεση με τους Ινδούς, οι Κινέζοι δεν έχουν φυλετικό σύστημα που να βασίζεται σε κάστες. Άρα, δεν μπορεί κάποιος να τους κατηγορήσει με τα σύγχρονα Δυτικά (δηλαδή μειοψηφικά) κριτήρια του ρατσισμού….. Έχουν όμως πολιτιστικά κριτήρια. 

Για να διατηρηθεί ο πολιτισμός, επιβάλλεται να φυλάσσονται τα σύνορα αυστηρότατα, να εισέρχονται ως ευπρόσδεκτοι όσοι προσκαλούνται και χρειάζονται στη χώρα, όπως οι εκατοντάδες χιλιάδες Δυτικών και άλλων αναπτυγμένων κοινωνιών» (19).


Συμπέρασμα

Οι προκλήσεις του 19ου αιώνα, ουσιαστικά έληξαν τον 20ο (Σπένγκλερ, 2004; Fergusson, 2007). Οι Ναπολεόντειοι Πόλεμοι, οι ιδέες της Γαλλικής Επαναστάσεως, η υπερεπέκταση της Μεγάλης Βρετανίας, της αδύναμης Γαλλίας, η δημιουργία της Γερμανικής Αυτοκρατορίας, η άνοδος των ΗΠΑ ως πρώτη οικονομία του κόσμου και η παρακμή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, μοιραία οδήγησαν στους δύο παγκόσμιους πολέμους, που θα ήταν ορθότερο, να τους ερμηνεύει κάποιος, ως έναν ενιαίο τριακονταετή πόλεμο, σαν αυτόν του 1618-48 (Fergusson, 2007). Με το αίμα που χύθηκε σε αυτόν τον πόλεμο, έληξε και ο 19ος αιώνας. 

Έτσι λοιπόν, ο 20ος αιώνας βαδίζει και αυτός προς την ολοκλήρωση του με τις προκλήσεις που δημιούργησε. Το μουσουλμανικό και λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα, ο εκφυλισμός της Δύσης, η πτώση της υπερεπέκτασης των ΗΠΑ, η δημιουργία της τεχνητής νοημοσύνης, η μαζική παρακολούθηση κάθε πολίτη, η άνοδος της Ινδίας και της Τουρκίας, η πτώση της δημοκρατίας και η πορεία προς τον Καισαρισμό, η παρακμή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του νομικισμού. 

Μόνο η Κίνα στέκεται με αυτοπεποίθηση σε αυτές τις προκλήσεις: με τον τεράστιο πολιτισμό της, τον ώριμο και παραγωγικό λαό της, το αυτοκρατορικό πολίτευμα της, την ισχυρή της ηγεσία που είναι προϊόν της πολιτιστικής επαναστάσεως του Μάο, την τεχνολογική της πρωτοπορία, τα πυρηνικά της όπλα και τον τεράστιο πληθυσμό της. 

Αυτή είναι η πορεία της συμβουλής του Σουν Τζου: «προσέλκυσε τους με την προοπτική του κέρδους, νίκησε τους με τη σύγχυση».


Ferguson, N. (2007). Ο Πόλεμος Στον Κόσμο. Ελληνική Έκδοση. Αθήνα: Ιωλκός


Gelber, H. G. (2009).Κίνα: Ο Δράκος της Ασίας. Αθήνα: Ψυχογιός.


Hendriks, H., Wilmsen, D., van Dalen, W., & Gebhardt, W. A. (2020). Picture Me Drinking: Alcohol Related Posts by Instagram Influencers Popular Among Adolescents and Young Adults. Frontiers in Psychology, 10. https://doi.org/10.3389/fpsyg.2019.02991 

Καράς, Γ. (2013).Θεόφιλος Καΐρης. Ο επιστήμονας, ο φιλόσοφος, ο αιρετικός. Μια εξέχουσα μορφή των νεοελληνικών γραμμάτων. Αθήνα: Gutenberg


Κέλσος.Αληθής Λόγος


Kissinger, H. (2011).On China. New York: Penguin


Ντουράντ, Γ. (1969). Παγκόσμιος Ιστορία του Πολιτισμού. Τ Α. Ελληνική Έκδοση. Αθήνα: Συρόπούλοι 


Παναγόπουλος, Θ. (2009).Τα Ψιλά Γράμματα της Ιστορίας. Αθήνα: Ενάλιος


Πορφύριος.Κατά Χριστιανών


Σουν Τζου. (2008). Η Τέχνη του Πολέμου. Ελληνική Έκδοση. Αθήνα: Οξύ


Spengler, 0. (2004).Η Παρακμή της Δύσης. Αθήνα: Τυπωθήτω


Tanner , E. (2015). Girls, Instagram, and the Glamorization of Self-loathing . Dissenting Voices, 4(1). https://doi.org/https://digitalcommons.brockport.edu/dissentingvoices/vol4/iss1/10


Wagner, C., Aguirre, E., & Sumner, E. M. (2016). The relationship between Instagram selfies and body image in young adult women. First Monday. https://doi.org/10.5210/fm.v21i9.6390 


1) https://www.imf.org/en/News/Articles/2018/07/25/na072618-chinas-economic-outlook-in-six-charts


2) https://asia.nikkei.com/Economy/China-and-India-to-make-up-one-third-of-global-GDP-in-2060-JCER


3) https://www.capital.gr/diethni/3520723/tz-mpainten-oi-protes-prokliseis-gia-ton-neo-planitarxi


https://www.tovima.gr/2021/03/17/opinions/o-mpainten-o-mitsotakis-kai-to-nato/


4) https://www.kathimerini.gr/politics/1033162/epipleon-725-011-polites-protimisan-ti-nea-dimokratia/


5) https://www.theguardian.com/education/2019/mar/20/cambridge-university-rescinds-jordan-peterson-invitation


6) https://medium.com/humanist-voices/who-decides-whats-transphobic-2620846de301 


7) https://www.theguardian.com/world/2019/jan/13/james-watson-scientist-honors-stripped-reprehensible-race-comments. 


8) https://www.newsweek.com/critical-race-theory-banned-these-states-1599712


9) https://edition.cnn.com/2021/01/08/tech/trump-twitter-ban/index.html


10)  https://www.timesofisrael.com/twitter-tells-mks-khameneis-eliminate-israel-posts-dont-violate-its-rules


11) https://www.psychalive.org/worst-mental-health-instagram-facebook-youtube/


12) https://www.buzzfeednews.com/article/ryanhatesthis/tiktok-has-a-predator-problem-young-women-are-fighting-back


13) https://spoilers.gr/m-sfakianakis-to-tik-tok-einai-i-xara-tou-paidofilou/


14) https://eleftheriaonline.gr/local/koinonia/astynomika/item/240846-dioksi-ilektronikoy-egklimatos-pedio-drasis-gia-paidofilous-to-tiktok


15) https://www.lifo.gr/now/greece/dieythyntis-dioxis-ilektronikoy-egklimatos-tik-tok-apotelei-polo-elxis-gia-paidofiloys


16) https://foreignpolicy.com/2020/06/05/us-injustice-protests-china-condemnation-cynical/


https://www.heritage.org/asia/commentary/beijing-funding-riots-america-its-time-investigate


https://thefederalist.com/2020/09/16/chinese-organization-with-communist-party-ties-funds-black-lives-matter-ventures/


17) https://www.washingtonexaminer.com/news/report-blm-co-founders-lobbying-wing-is-funded-by-a-pro-communist-china-group


18) https://foreignpolicy.com/2021/07/14/biden-afghan-withdrawal-europe-refugee-crisis/


https://www.infomigrants.net/en/post/20187/afghan-migrants-to-europe-could-double-in-2020


19) https://leonidaspapanikolaou.blogspot.com/2019/12/blog-post.html